VESCON
vescon
VESCON
   
 

Vescon · Productie

Productiefaciliteit Tankafmetingen Nabehandeling Montage / werkzaamheden on-site

 

Productiefaciliteit

Onze productiefaciliteit bevindt zich in Veenendaal (zie contact), hier beschikken wij over moderne apparatuur om uw product te kunnen vervaardigen. Het pand is voorzien van een 5 tons bovenloopkraan om zware producten mee te kunnen handelen. Wij beschikken over een (zware) heftruck om producten te kunnen laden en lossen. Engineering en productie bevinden zich onder één dak, korte interne lijnen zorgen voor een snelle doorlooptijd en weinig kans op fouten.

Naar boven
 

Tankafmetingen

 • 1 – 100.000 LTR.
  Vescon produceert tanks in diverse afmetingen en vormen. Met een tankinhoud van 1 liter tot ca. 100 m³ kunnen wij voor u tanks ontwerpen en vervaardigen. Rond, vierkant of conisch, alle tankvormen behoren tot de mogelijkheden.

 • Tot maximaal ø 3650mm
  Vescon levert tanks / silo's / schoorstenen met een maximale afmeting van ø 3650mm. De maximale lengte is niet gelimiteerd.
Naar boven
 

Nabehandeling

 • Beitsen en passiveren
  Het principe van RVS beitsen en passiveren: Bij het beitsen van RVS wordt het roestvaststaal behandeld met een beitsmiddel, bestaande uit o.a. waterstoffluoride en salpeterzuur. Hierdoor worden alle carbides en ijzerdelen aan het oppervlak van het materiaal uitgebeten. Nadat het beitsmiddel haar werk gedaan heeft, wordt het RVS met koud, zuurstofrijk water onder hoge druk gereinigd. Dit is erg belangrijk; de opgeloste laag wordt verwijderd en op dat moment staat het materiaal weer open voor de reactie met zuurstof, waardoor de corrosiebestendige toplaag weer kan "aangroeien".
  Dit natuurlijke proces neemt doorgaans ca. 48 uur in beslag. Door het materiaal echter te behandelen met alleen salpeterzuur en het vervolgens weer met hogedruk te reinigen, wordt dit al na ca. 30 minuten bereikt. Deze laatste behandeling noemt men "passiveren".
  Als laatste volgt een spoeling met gedemineraliseerd water. Het roestvast staal is nu weer geschikt voor gebruik en zal in deze conditie niet meer roesten, of beter gezegd niet meer corroderen.

 • Het effect van beitsen en passiveren
  Bewerkingen als knippen, zetten, lassen als ook "vervuiling " van buitenaf, leidt altijd tot beschadiging of verarming van de chroom- ijzer-oxidehuid. Door de behandeling van het roestvaststaal met fluorwaterstof en salpeterzuur gevolgd door een grondige hogedrukreiniging, wordt deze oxidelaag weer hersteld en wordt het roestvaststaal weer passief. Dit is een behandeling die eigenlijk altijd moet plaatsvinden. Immers, roestvaststaal dat niet bewerkt wordt, geeft gegarandeerd problemen in het gebruik.

 • Spuiten, poeder coaten
  Alle door ons vervaardigde producten kunnen ook worden voorzien van een coating. Hierbij zijn alle mogelijke coatings mogelijk. Hiertoe hebben wij een breed netwerk van bedrijven die eindbehandelingen verzorgen.
Naar boven

Montage / werkzaamheden on-site

Voor (bijna)alle producten die wij leveren kunnen wij ook de montage verzorgen. Kleine montageprojecten zullen gedaan worden door eigen VCA gecertificeerde montagemedewerkers (zie ook certificering). Voor grote projecten zullen wij gebruik maken van, voor ons bekende, gespecialiseerde montage firma's.

Naar boven

 
Vescon B.V. VESCON info@vescon.nl, tel. +31 (0)318 - 303 441
Visiting address: Boylestraat 34, 6718 XM Ede
Expedition: Banksstraat 6, 6718 XP Ede
P.O. Box 529, 6710 BM Ede, The Netherlands